Slovan prerušil sériu dvoch prehier a zdolal Plzeň

27.08.2011 Celý región

PLZEŇ 27. augusta (WEBNOVINY) - Hokejisti Slovana Bratislava prerušili sériu dvoch prehier na klziskách súperov a v sobotu v Plzni zaznamenali svoje prvé víťazstvo vonku v European Trophy, keď po dramatickom priebehu triumfovali po samostatných nájazdoch 5:4. Rozhodujúci nájazd premenil Presinger. Slovan si udržal prvú priečku vo Východnej divízii, no len s jednobodovým náskokom pred Českými Budějovicami a dvojbodovým pred Plzňou. Oba české tímy však odohrali len 5 zápasov a majú tak oproti Slovanu dva zápasy k dobru. Do decembrového finálového turnaja European Trophy z každej divízie postupujú len po dva najlepšie tímy.

Hosťujúci gólman Konrád už v 1. min zlikvidoval Hlinkovi trestné strieľanie nariadené za faul Janíka. Skóre otvoril Slovan, keď Preisinger v 6. min blafákom prekonal Svobodu v domácej bránke. Plzenský gólman kapituloval opäť 16 sekúnd pred koncom prvého dejstva, keď po úniku dvojice Lipiansky, Hudáček prvý prihrával a druhý strelil gól. V 25. min domáci znížil Dudom, ktorý v strkanici pred bránkou tečoval puk za Konrádov chrbát. Slovanu dvojgólový náskok opäť zabezpečil v 32. min Hudec, ktorého v presilovke našiel spoza bránky Preisinger. Plzeň však húževnato bojovala a v 36. min Heřman tvrdou strelou od modrej prestrelil Konráda. Aj na konci druhej tretiny padol gól do šatne. Dvadsaťšesť sekúnd pred sirénou Kratěna ďalšou presnou strelou od modrej využil presilovku pri Ďatelinkovom vylúčení. V 48. min opäť viedol Slovan po Machovom úniku cez celé klzisko zakončené blafákom. No už o 5 minút Duda strelou z kruhu po hornú žŕdku znova vyrovnal. Domáci v závere riadneho hracieho času Slovan pritlačili, no gólman Konrád čaroval. V predĺžení mali prevahu domáci, no po Sýkorovom vylúčení mohol rozhodnúť Slovan. V závere nadstaveného času trafil Švárny žŕdku a Macho brvno. Dvadsať sekúnd pred koncom opečiatkoval pre zmenu žŕdku Konrádovej bránky Frolo. Rozhodovali samostatné nájazdy. Po úvodných troch sériách bol stav 2:2, napokon v piatej sérii o triumfe Slovana rozhodol Preisinger.

Slovan sa v skupinovej fáze European Trophy naposledy predstaví v sobotu 3. augusta na ľade fínskeho Jokeritu Helsinky.

Výsledok:
HC Plzeň 1929 (ČR) - HC Slovan Bratislava 4:5 po sam. nájazdoch (0:2, 3:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 25. Duda (P. Sýkora, M. Straka), 36. Heřman (P. Sýkora, Jeřábek), 40. Kratěna (F. Straka), 53. Duda (Kovář) - 6. Preisinger (M. Hudec, Jass), 20. L. Hudáček (Lipiansky), 32. M. Hudec (Preisinger, Frühauf), 48. Macho (Bulík, Frühauf), rozhodujúci sam. nájazd Preisinger
 

Vyberte región